سفر دور دنیا

جاهای دیدنی دنیا

سفر دور دنیا

جاهای دیدنی دنیا

آمستردام

 هُلند (به هلندی: Nederland (تلفظ: نــِیدِرلاند)، به انگلیسی: The Netherlands و Holland) کشوری است کوچک در شمال غربی اروپابا شانزده و نیم میلیون جمعیت که بیشترشان مسیحی پروتستان هستند. جمعیت مسلمانان هلند نزدیک به یک میلیون نفر است. پایتخت هلند شهر آمستردام است، اما به منظور تمرکززدایی بسیاری از وزارتخانه‌ها و سفارتخانه‌ها در شهرلاهه (؛Den Haag)یا پیرامون آن مستقر شده‌اند. هلند بخش اصلی و اروپایی پادشاهی هلند بشمار می‌رود . هلند از شرق باآلمان همسایه‌ است و از جنوب بابلژیک و از غرب نیز از طریق دریا با بریتانیا. بندر روتردام دومین شهر بزرگ هلند است و از نظر مساحت و تعداد اسکله‌هایی که دارد، بزرگ‌ترین بندر اروپا نیز به شمار می‌رود.

گرچه هلند به سرزمین لاله ها مشهور است، ولی در سطح شهرها چندان اثری از گل لاله نیست. اوج بروز و ظهور لاله ها در هلند به ماه های آوریل و می برمی گردد. در این دو ماه دو رویداد مهم ، نام نشان لاله ای هلند را زنده می کند: یکی نمایشگاه معروف گل کیوکن هوف و دیگری کارنوال گل هلند. ۲۲ ماه آوریل هر سال زمان تلاقی این دو رخداد است. در این زمان کارنوال گل از شهری که نمایشگاه گل در آن قرار دارد، می گذرد.این کارنوال بسیار زیبا که در ان ماشین ها به اشکالی بدیع با گل تزئین می شوند هر سال در روز ۲۲ آوریل از برخی شهر های کشور هلند عبور می کند. ابتدای مسیر حرکت این کارنوال شهر نوردویک است. کارنوال با گذر از شهرهایی چون ساسن هایم  و  لیس ، در شهر هارلم به کار خود پایان می دهد.  

  

آمستردام پایتخت کشور هلند، در غرب این کشور واقع شده است. این شهر بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد. نزدیک به نیمی از این تعداد را مهاجران خارجی یا خارجی تبارها تشکیل میدهند که تنوع آنها به صد ملیت می‌رسد.بخش مرکزی آمستردام بافت فشرده و زیبای قدیمی خود را به خوبی حفظ کرده‌است و شبیه به یک موزه رو باز و دیدنی میماند. به همین خاطر یکی از جاذبه‌های گردشگری در آمستردام، قایق سواری در کانال‌های داخل شهر است که از مقابل بسیاری از ساختمانهای زیبای شهر می‌گذرد.اگر زیاد نخواهید داخل موزه ها و بین نقاشی ها دقت بگذرانید میتوان فقط سوار یکی از این قایقها شد و دورتا دور شهرو گشت و به همون توضیحاتی که تو قایق میدهند کفایت کرد. (این هم نقشه ای از مسیر قایق)

 


هلند برای هنردوستان نیز مکانی رؤیاییست. گذشته از معماری زیبا، این شهر نسبت به مساحتش گنجینه‌های هنری بسیاری را داراست و پر است از موزه‌ها و گالری‌های جورواجور. از نقاشی‌های خیره‌کنندهٔ رمبراند، ورمیر (فرمیر) و ون گوگ که در موزه‌های اصلی به نمایش گذاشته شده‌اند گرفته، تا موزه‌های کوچکی مانند موزهٔ شکنجه. سه موزه اصلی آمستردام در میدان موزه واقع‌اند.
تالار کنسرت آمستردام: یکی از مشهورترین تالارهای کنسرت در جهان است. این تالار که به دلیل کیفیت آکوستیکی خود، جزو سه تالار برتر موسیقی در جهان به شمار می رود، در میدان موزه در قلب آمستردام قرار دارد. موزه دولتی هلند، موزه ونگوگ و موزه هنر ژاپن نیز در همان منطقه است. تالار کنسرت آمستردام در سال ۲۰۰۶ به عنوان تالاری شناخته شد که بیشترین تعداد جمعیت برای حضور در کنسرت به آن رفته اند. این تالار دارای یک ارکستر بزرگ به نام “ارکستر سلطنتی کنسرتخباو” است که برخی از رهبران دنیا با آن کنسرت داده اند. رهبر کنونی این ارکستر «ماریس یانسون» است که از سال ۲۰۰۴ رهبری ارکستر را در دست دارد. 

یکی از نکاتی که برای من و خانواده ام خیلی جالب بود تعداد زیاد دوچرخه سوارها در شهر بود که حتی بیشتر از اتومبیلها بودند .دوچرخه‌سوارهایی است که با دوچرخه‌های قدیمی در محل خط‌کشی مخصوص دوچرخه‌سوارها بی‌پروا می‌رانند و هر آن ممکن است با شما برخورد کنند و از این جهت در آمستردام خطر تصادف با دوچرخه خیلی خیلی بیشتر از خطر تصادف با ماشین است.و حتی قسمتهایی را برای کودکان و یا سگهایشان روی دوچرخه ایجاد کرده بودند البته ایستگاههایی هم در نقاط مختلف شهر دوچرخه کرایه می دادند.و یک نکته دیگه اینکه تعداد کسانی که یک یا دو بچه همراه داشتند نسبت به جاهای دیگر اروپا بیشتر به چشم می آمد.و در کل من توی پارکها و جاهای عمومی محیط رو خانوادگی تر حس کردم البته کاری به دیسکوها و نایت کلابها ندارم.  

از جاهای دیدنی دیگر میتوان به آسیابهای بادی و شهربازیهای مهیج اشاره کرد که بیشتر در حومه شهر هستند و همچنین موزه کورپوس که در واقع داخل بدن انسان میشوی و تمام اعضای داخلی بدن را میتوان دید اما باید از قبل وقت گرفت که من این یکی رو سرچ نکرده بودم و بیخود راه زیادی رو تا اونجا رفتیم. (این هم یه عکس از بیرونش) 

 برای دیدن عکسهای بیشتر روی ادامه مطلب کلیک کنید.

ادامه مطلب ...

پمپئی

شهر سوخته ایتالیایی
بازدید از باقیمانده‌های شهر تاریخی و باستانی «پمپئی» در دهانه رود «سارنو» واقع در خلیج ناپل ایتالیا، توصیه  برای کسانی است که دیدار از مناطق تاریخی و گردشگری جهان را در برنامه‌های زندگی خود قرار داده‌اند.

اطلاعات دقیقی در خصوص شهر تاریخی پمپئی وجود ندارد؛ حتی معنی نام آن نیز مشخص نشده اما آنچه درباره این شهر به اثبات رسیده، قدمت آن است که به قرن هشتم قبل از میلاد می‌رسد. 

این شهر را قومی به نام «اوسی» که در مرکز ایتالیا می‌زیسته‌اند بنا کرده‌اند که اتفاقا قرارگرفتن در موقعیت منحصربه‌فرد جغرافیایی در خلیج ناپل، آن را به محلی برای عبورومرور دریانوردان یونانی و فنیقی تبدیل کرده بود؛ به طوری که پس از مدتی این شهر، گذرگاهی مهم برای کالاهایی شد که از دریا وارد و سپس به رم یا ایتالیا فرستاده می‌شد. 


شهر تاریخی پمپئی یک بار در سال62میلادی به واسطه وقوع زمین‌لرزه ویران شد اما تا سال79میلادی مجددا بازسازی شد که در همین سال، فوران آتشفشان قله «وزوو» شهر را برای همیشه در کام خود فرو برد.

شناسایی و کشف شهر «هرکولانیوم» که در مجاورت شهر باستانی پمپئی قرار داشت، مقدمه‌ای شد تا این شهر تاریخی نیز پس از سال‌ها از زیر لایه‌های ضخیم خاکستر به بیرون رانده شود.

محل گردهمایی‌ها، گرمابه‌ها، بسیاری از خانه‌ها و برخی ویلاهای این شهر تاریخی به طور کامل و دست‌نخورده از دل خاکبرداری‌ها بیرون آمد و همین امر موجب شد تا باستان‌شناسان، شهر پمپئی را تنها شهر باستانی که نقشه توپوگرافیک آن - بدون هیچ دست‌خوردگی - سالم مانده، اعلام کنند.

خیابان‌های شهر بر اساس سنت اصیل رومی‌ها در خطوط مستقیم‌ و به طور شبکه‌ای ایجاد شده ‌است. این خیابان‌ها با سنگ‌های چندضلعی فرش شده‌ و دو طرف آنها را انبوهی از خانه‌ها و فروشگاه‌ها فراگرفته‌ است.

این شهر تاریخی که برخی معتقدند ریشه نام آن از واژه یونانی «پمپو» یا واژه اوسکانی «پمپه» گرفته شده، هنگام وقوع آتشفشان، حدود 20هزار نفر جمعیت داشته و مملو از ویلاهایی بوده که رومی‌ها برای استفاده از اوقات فراغت خود، آنها را بنا کرده بودند.
این شهر کوچک باستانی، دیدنی‌های بسیار تاریخی را در خود جای داده که مطمئنا عظمت و شکوه آنها آدمی را به اعجاب وامی‌دارد.

معبد «ونوس» - الهه نگهبان شهر - از جمله این دیدنی‌هاست که البته زمین‌لرزه و آتشفشان، بنای اصلی آن را ویران کرده اما در حال حاضر، این معبد به عنوان یک مکان تاریخی و دینی، در دست بازسازی است. فوروم‌ها یا محل‌های گردهمایی، از جمله مکان‌های دیگری هستند که گردشگران را مجذوب خود می‌کنند. 

فوروم اصلی شهر، قلب سیاست، مذهب و حیات اجتماعی در پمپئی بوده که دورتادور آن را ساختمان‌های عمومی در بر گرفته است. عرض این میدان چهارگوش، 38 و طول آن 142متر است. در ضلع جنوبی این میدان، سکوهایی قابل مشاهده است که زمانی تندیس‌های افراد ثروتمند شهر را روی آنها نصب می‌کردند.

حتما نام معبد آپولو را شنیده‌اید. جالب است بدانید این معبد در شهر تاریخی پمپئی و در غرب میدان فوروم این شهر قرار دارد. در دو سمت معبد، تندیس‌هایی از آپولو و دایانا قرار دارد که البته تندیس‌های اصلی، پس از کشف و بررسی، در موزه باستان‌شناسی ناپل جای گرفته‌اند.

باسیلیکا که مهم‌ترین بنای عمومی در شهر پمپئی به شمار می‌آید نیز از مکان‌های دیگر گردشگری در شهر است. ساختمان باسیلیکا، در واقع ساختمان دادگستری و محل گردهمایی بازرگانان بود. این ساختمان، مستطیل‌شکل است و 24 در 55 متر مساحت دارد. ضمن اینکه 28ستون بزرگ در آن به چشم می‌خورد.

معبد ژوپیتر که قدمت آن به سده دوم میلادی می‌رسد و به پرستش ژوپیتر و مینروا اختصاص داشته نیز از مکان‌های دیگر قابل بازدید است. در این معبد، تندیسی از سنگ مرمر از ژوپیتر قرار داشت که اکنون در موزه باستان‌شناسی ناپل نگهداری می‌شود.

گرمابه‌های استابیان که قدمت آنها به دوران استعمار رومیان بازمی‌گردد نیز در کنار فوروم مثلثی، تئاتر بزرگ شهر با معماری یونانی و ظرفیت گنجایش 5هزار نفر در کنار آمفی‌تئاترهای کوچک و بزرگ، از دیگر دیدنی‌های شهر باستانی پمپئی به شمار می‌آیند.
در پمپئی باستانی و تاریخی، هم‌اکنون پمپئی جدیدی ایجاد شده که در ایام تابستان و پاییز به محلی برای تجمع گردشگران و به‌ویژه زائران ایتالیایی تبدیل می‌شود.

پس از ورودی آمفی‌تئاتر شهر پمپئی، در سمت چپ، منطقه مسکونی پمپئی جدید قرار دارد. پمپئی جدید، در واقع شهرکی است که حتی پس از وقوع آتشفشان مشهور سال79میلادی، مسکونی باقی مانده است. 

این شهرک جدید که در واقع «کامپوپومپیانو» نام داشت، طی قرن‌های گذشته شاهد وقوع رویدادها و حوادث بزرگی بود. در سال1873 بارتولولونگو، صومعه مریم رزاری را در این منطقه بنا کرد که خیلی زود به زیارتگاهی همگانی برای زائران و گردشگران تبدیل شد.

آتن

یونان درجنوب اروپا واقع شده و آب و هوای مدیترانه ای با زمستانهای معتدل و تابستانهای  گرم و خشک از ویژگیهای این کشور است. عمده ترین  فرآورده کشاورزی، زیتون است که به خارج صادر می شود.  دریاهایی که یونان را احاطه کرده اند 70درصد ماهی مورد  نیاز مردم را تأمین می کنند. 25 درصد مردم یونان درآتن که  مرکز صنعتی محسوب می گردد سکونت دارند. توریسم در  این کشور بسیار گسترش یافته و درآمد فراوانی را نصیب دولت می کند.نام آتن از نام الهه آتنا گرفته شده است. شهر آتن، از شهرهای مهم تاریخی جهان باستان و مرکز دانش وفلسفه و ادب بود. تاریخ آتن را افسانه های بسیار فرو پوشانده است اما از قرن هفتم   ق – م وضع تاریخی آن روشن است.  

 

اکروپولیس آتن که در محل دهکده نئولتیک اولیه شهر شهر ساخته شده بود بهترین دژ طبیعی دنیای باستان به حساب می آمد. اکروپولیس تخته سنگ شیب داری که در آتن (پایتخت یونان) چشم اندازی را بوجود آورده است در 5 قرن قبل از میلاد توسط یک سیاستمدار آتنی ساخته شده است. امروزه همه دنیا این معماری جالب را ‌می‌ستایند اما این در حالی است که در همان زمان برخی از معماران هم عصر آنرا کار کم ارزشی به حساب ‌می‌آورده اند. نقطه مرکزی امارت آکروپلیس بنای بسیار جالب پارتنون ‌می‌باشد آکروپلیس در طول حیات خود شاهد ناملایمات زمان بوده است چنانکه در 1687 هنگامیکه در حدود 2000 سال از ساخت آن ‌می‌گذشت یک گلوله توپ بی هدف به داخل پارتنون اثابت کرده و باعث ‌می‌شود که مقداری از سقف آن فرو ریخته و آسیبهای جدی به ستونهای آن وارد آید. در 1880هم بدون موافقت یونان سنگ مرمرهای بسیار پرارزش آکروپلیس به موزه لندن انتقال داده شدند و چندی بعد به واسطه آلودگی هوا دچار فرسایش و خرابی شدند.  اکنون ویرانه‌هایی از این بنا  باقی مانده است.
برای رفتن به آکروپلیس باید
مسیری را با اتوبوس یا تاکسی تا ورودی محل طی کنید و سپس پس از بالا رفتن از تعدادی پله از قسمت جنوبی بنا سردر ‌می‌آورید. از اینجا تما‌می ‌آتن زیر پایتان است و واقعا چشم انداز منحصر بفردی دارد که عکسهای یادگاری را دو صد چندان زیباتر ‌می‌سازد.
جنس سنگها مرمر سفید هستند که بطور مرتب توسط ماموران ویژه سایت مرمت و شستشو ‌می‌شوند. در زمان بازدیدم از آکروپلیس حتی داربست هایی نیز دور بنا قرار داده شده بودند تا عملیات نگهداری بنا را انجام دهند و ظاهرا می خواهند آنرا به شکل اولیه اش بازسازی کنند.  آمفی تئاتر تاریخی یونانی‌های قدیم نیز در مجاورت آکروپولیس قرار دارد این آمفی تئاتر درست در قسمت پایینی پارتنون قرار دارد.و در مسیری که پله ها را برای رسیدن به پارتنون طی میکنید آنرا می بینید.  

 

معبد «پارتنون»، این ساختمان سفید باشکوه، قرن‌هاست بر فراز تپه‌ای در «آکروپلیس»، در نزدیکی شهر آتنِ یونان ایستاده، در برابر آسمان آبی می‌درخشد و زیبایی‌اش را به رخ می‌کشد.یونانی‌ها این ساختمان را حدود قرن پنجم پیش از میلاد، برای الهه‌ای به نام «آتِنا» ساخته بودند، الهه‌ای که آنها فکر می‌‌کردند نگه‌دارنده مردم شهر آتن است. پارتنون در حقیقت در آن زمان جانشین ساختمانی قدیمی‌تر شده بود که حالا ما به آن «پارتنون قدیمی‌تر» می‌گوییم. پارتنون قدیمی‌تر، زمان جنگ ایران و یونان از بین رفته است.پارتنون، مهم‌ترین اثر معماری دوره هنر کلاسیک یونان است که تا امروز باقی مانده و مجسمه‌های سردر آن هم یکی از نقطه‌های اوج هنر یونانی به حساب می‌‌‌آیند. ساختمان پارتنون نشانه‌ دموکراسی آتنی هم هست.  

برای دیدن عکسها و اطلاعات بیشتر روی ادامه مطلب کلیک کنید. 

 

ادامه مطلب ...